Psihoterapie și consiliere psihologică

psihoterapie
 • Durata
  60 - 90 minute
 • Tarif
  175 lei / şedinţă
 • Şedinţe recomandate
  în funcţie de obiectiv
Programează-te

Confruntati cu o diversitate de probleme, cu stresul cotidian in crestere, noi, oamenii de cele mai diverse varste, profesii, culturi, etnii, ideologii si religii traversam perioade cu un risc dezadaptativ semnificativ. Oricare ar fi diferentele dintre noi, de la persoanele inalt capacitate si performante, la cele excluse si marginalizate social, cu totii avem nevoie de ajutor specializat, pentru a putea depasi diversele obstacole din calea dezvoltarii noastre, a relationarii cu semenii, in lupta pentru supravietuire si de integrare a traumelor.

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia nu trebuie inteleasa ca o modalitate de “sfatuire cu un expert”, asa cum adesea se presupune in mod eronat, ci poate fi privita ca un proces dinamic de explorare “impreuna” a elementelor cheie care explica, blocheaza sau pot debloca solutia unei probleme sau punctele cheie ale descifrarii si “dezlegarii” unui scenariu personal sau familial disfunctional. Aceasta inseamna ca cei doi participanti sau co-parteneri in actul psihoterapeutic descopera impreuna noi posibilitati de reevaluare, decizie si actiune in contextul problematic, dupa ce au lucrat impreuna la descifrarea simbolica a reactiilor, simptomelor si evenimentelor provocatoare.

Procesul de autoreevaluare, pe care clientul il realizeaza in cadrul terapeutic, se produce ca urmare a atitudinii facilitatoare sau de cataliza psihoemotionala si cognitiva pe care terapeutul a manifestat-o pe parcursul intalnirilor. Rolul terapeutului este de a insoti si stimula procesul de autoexplorare al clientului sau, ajutandu-l sa constientizeze si sa acorde sens evenimentelor si starilor personale, fara a-i indica sau sugera propriile explicatii. Terapeutul este un reper emotional echilibrant si un garant al succesului clientului in munca pe care acesta o parcurge cu sine. El este investit emotional, moral si informational de client, ceea ce impune un nivel de competenta sociala, maturitate si responsabilitate deosebit.

Ce obtii prin psihoterapie?

Obiectivul general al psihoterapiei este asistarea si depasirea impasului existential de toate tipurile, creat de confruntarea cu pierderile, relatiile perturbate si evenimentele traumatizante, afectiunile somatice, psihice si psihosomatice, accidentele si situatiile limita, modificarile de mediu cu impact catastrofal, confruntarile si discriminarile sociale, economice, politice si religioase. De aceea vorbim nu doar de terapie individuala ci si de terapii de cuplu, de familie si de grup.

Psihoterapia este un proces centrat pe aspectele inconstiente ale mintii, aspecte care sunt mai putin accesibile nivelului constient si mai rezistente la schimbare; este un process de autorestructurare ce presupune lucrul fluid si stimulativ cu ambele fatete ale realitatii psihice (interne si externe), suprafata si profunzimea, constientul si inconstientul.
Psihoterapia integrativa abordeaza persoana sub toate aspectele identitatii personale, a raportarii la sine si la lume. Identitatea este cea care satisface nevoia inter si intrapersonala de coerenta, de stabilitate si de sinteza care asigura o permanenta in existenta. Identitatea personala se plaseaza pe un continuum ce implica legaturile din trecut in trairea prezentului si construirea unui viitor dorit. Cheia psihoterapiei este activarea resurselor blocate, dezvoltarea unor noi strategii de gestionare a obstacolelor, astfel incat persoanele, familiile sau grupurile aflate in dificultate, sa-si gaseasca propriile solutii, utilizandu-si potentialul de care dispun.

Cum se intampla asta?

Mai intai, trebuie sa stii ca in terapie, este nevoie de doua persoane, ce construiesc impreuna o relatie terapeutica care se configureaza dinamic intre doi poli: psihoterapeut si client. Relatia dintre noi creeaza un “spatiu terapeutic” al refacerii treptate si reechilibrarii clientului, precum si a relatiilor disfunctionale, in cazul cuplurilor, familiilor sau grupurilor.

Spatiul terapeutic este:

 • Un spatiu al cunoasterii si rearmonizarii, respectat si respectabil, profund motivant pt viata si pentru valorile ei.
 • Un spatiu al confidentialitatii, autenticitatii si acceptarii neconditionate, al increderii si compasiunii, al “purificarii” mental-emotionale.
 • Un spatiu relational, informational si energetic al “reincarcarii bateriilor”, al stimularii, reenergizarii si recanalizarii resurselor catre scopurile dorite
 • Un spatiu creat de natura interconectiva a intalnirii terapeutice, polarizat si catalizator al regasirii de sens si de sine, al reconstruirii unor granite sanatoase, ceea ce permite o reintegrare mai matura in spatiul relatiilor personale si cotidiene.

Un terapeut profesionist il “oglindeste” pe client, in contextul situatiei cu care se confrunta si are ca scop ajutarea acestuia, in a-si constientiza, mai adecvat si mai complet, propriile nevoi, asteptari si posibilitati de a face fata sau de a rezolva si depasi probleme personale.

Apeleaza la un psihoterapeut daca:

 • simti ca nu mai detii controlul asupra vietii tale;
 • ai anumite frici si nu stii cum sa le stapanesti (teama de a vorbi in public, teama de a interactiona, teama de spatii deschise, teama de animale sau insecte, sau doar te temi si nu stii de ce);
 • te confrunti cu prea multe griji;
 • ai trecut printr-un eveniment traumatizant si nu mai stii care este directia potrivita pentru tine;
 • tocmai ai divortat si crezi ca viata ta nu mai are rost;
 • ti-ai pierdut locul de munca si iti este teama de un nou inceput;
 • relatia cu partenerul de viata “scartie”;
 • iti este teama de gandurile tale pentru ca apar involuntar si au un continut infricosator;
 • te afli intr-o relatie toxica si nu stii ce sa faci;
 • nu poti sa-ti controlezi furia;
 • nu te mai bucuri de ceea ce se intampla in jurul tau, deseori esti trist/-a sau deprimat
 • treci prea usor cu vederea realizarile, dar observi imediat esecul, pe care de cele mai multe ori chiar il anticipezi;
 • iti spui ca nu faci fata sarcinilor de serviciu, dar ramai blocat/-a in acest impas;
 • munca ti-a invadat chiar si viata personala si te simti epuizat/-a;
 • faci lucrurile de mai multe ori si de fiecare data iti spui ca se poate si mai bine;
 • ai comportamente pe care le repeti de prea multe ori pe parcursulzilei;
 • supararea si stresul sunt insotite de episoade de mancat excesiv;
 • cineva drag a decedat si, desi a trecut timpul, nu reusesti sa-ti revii nici macar la jumatate din capacitatea de functionare anterioara evenimentului marcant;
 • intri usor in diverse conflicte care pot fi generate de lipsa comunicarii sau de o cumunicare defectuoasa cu: familia (parinti, copii, sot/sotie), colegii de munca, prietenii sau orice alte persoane cu care interactionezi;
 • abuzezi de alcool, droguri, jocuri de noroc;
 • nu-ti poti stapani impulsul de a face cumparaturi, desi nu ai nevoie de acele lucruri, iar bugetul nu ti le permite;
 • simti nevoia sa vorbesti cu o persoana care poate aborda problema ta intr-un mod obiectiv.
 • esti parinte si observi la copilul tau ca: sta retras si are tendinta de a evita interactiunea cu cei de aceeasi varsta sau apropiati; este iritat si agresiv; rezultatele scolare s-au schimbat brusc; refuza mancarea sau are episoade de mancat in exces; noaptea refuza sa se duca la culcare sau solicita ca cineva sa stea cu el pana adoarme; este speriat si acuza cosmaruri in timpul noptii; nu se poate concentra si renunta foarte repede la rezolvarea sarcinilor pe care le are; intra usor in conflicte cu colegii; refuza sa asculte; refuza sa comunice; arunca sau sparge diverse obiecte sau jucarii atunci cand este certat samd.

Putem rezolva impreuna, o gama larga a problematicii psihice:

 • probleme personale: stres, anxietate, atacuri de panica, nevroze, depresii, tentative de suicid, fobii, obsesii, insomnii, dependente (alcool, medicamente, droguri, jocuri de noroc), timiditate, echilibru emotional, de dinamica sexuala, de comunicare, de vorbire (balbism), ticuri, furie, agresivitate, cosmaruri, migrene, vertij, palpitatii;
 • probleme in relatie: cuplu, partener, copii, parinti, prieteni, sefi, colegi, stari conflictuale;
 • dificultati emotionale si de relationare la adulti, copii si adolescenti;
 • psihoterapie individuala sau de cuplu in scopul ameliorarii si imbunatatirii vietii sexuale, a inlaturarii blocajelor si a descoperirii propriei sexualitati. Va veti putea intelege mai bine partenerul dar si propriile nevoi si asteptari si nu in ultimul rand veti gasi solutii pentru eventualele dificultati sexuale: vaginism, absenta dorintei sexuale, ejaculare precoce, tulburari de erectie, hipersexualitate, frigiditate, impotent – copii si adolescenti: terapie in scopul evaluarii, ameliorarii si cresterii: relationarii cu parintii si profesorii; randamentului si capacitatii de invatare; capacitatii de memorare; asertivitatii atitudinale si relationale; capacitatii motivationale si decizionale; increderii in sine si in propriile forte; inteligentei emotionale si creativitatii.