Detalii

Desfășurare: septembrie 2020 - Prezent

Desfășurare: septembrie 2020 - Prezent

„Învățăm împreună”

Programul are ca scop principal prevenirea și reducerea fenomenului de părăsire timpurie a școlii, a abandonului școlar și promovarea accesului la învățământul formal, non-formal și informal. Prin acest program dorim atragerea elevilor din categorii vulnerabile în mediul școlar și menținerea în procesul educațional prin activități formale de pregătire suplimentară la materiile principale și activități non-formale (ateliere de dezvoltare personală, consiliere vocațională, etc.).

Desfășurare: aprilie 2020 - iunie 2020

Desfășurare: februarie 2017 - Prezent

„Cu drag la școală”

Program pentru adaptarea și integrarea copiilor în mediul școlar. Programul va cuprinde ateliere pentru școlari de inteligență emoțională, stimularea motivației pentru cunoaștere și învățare, știință distractivă, jocuri de competiție și dezvoltare și ateliere pentru părinți de gestionarea relației cu copilul la începerea școlii și recomandări kinetoterapeutice. De asemenea, oferim evaluarea psihologică a abilităților cognitive și emoționale a copiilor.

Desfășurare: decembrie 2020 - decembrie 2021

„Hai să vorbim”

Hai să vorbim este primul program de sănătate mintală și emoțională, dedicat elevilor cu vârste între 10-19 ani, cu scopul îmbunătățirii sănătății mentale și a stării de bine psihologice, minimizării expunerii la risc, dezvoltării și întăririi mecanismelor de coping adaptative ale elevului, reducerii incidenței, prevalenței și a reapariției tulburărilor și, totodată, dezvoltării cunoştinţelor şi abilităţilor necesare pentru a face alegeri de succes şi pentru a administra eficient tranziţia către viitoarea carieră.

„ACTIV”

Programul ACTIV cuprinde recomandări kinetoterapeutice, informații privind un stil de viață sănătos și echilibrat (fizic și mental), desfășurarea unor activități recreative, activități fizice simple, drumeții, sporturi de echipă și activități de relaxare fizică și mentală (yoga, meditație ghidată, etc.). Programul este sponsorizat de Decathlon București-Băneasa.

Desfășurare: noiembrie 2017 - Prezent

„Fii o Steluță Norocoasă”

Norocoasă și fericită! Norocoasă pentru copiii aflați în dificultăți și fericită pentru că dărnicia ta ajută un copil să zâmbească mai mult, să devină mai responsabil, să se dezvolte armonios. Campania Fii o Steluță Norocoasă! este un proiect de responsabilitate socială prin care:

  • specialiști în psihoterapie, consiliere educațională și dezvoltare personală desfășoară activități destinate dezvoltării socio-emoționale. 
  •  primim și redirecționăm haine și încălțăminte în stare bună, rechizite, alimente de bază,  produse de uz casnic (detergenți, dezinfectanți), electrocasnice și electronice funcționale către copiii din familii cu posibilități reduse. Dă șansa unei vieți mai bune!

 

Când alții se gândesc doar la o bucurie de moment, tu gândește-te la o viață trăită frumos!

Ce spun participanții campaniilor noastre

Mi-a plăcut că m-ați făcut să mă simt apropiată de mine. Vă mulțumesc că ați venit aici, în această școală și am văzut că toți copiii au probleme și am putut să vă zic tot ce aveam pe suflet. O zi de neuitat! 

- Elevă clasa a 6-a 

Activități stimulative, captivante, bună dispoziție. Mă bucur că am descoperit lucruri noi despre mine. Mi-a influențat modul de percepție al celorlalți.

- Elev clasa a 11-a

Mi-a plăcut că printr-un simplu joc am înțeles ce însemnă relația și legătura dintre doi oameni,
abordarea celor 6 nevoi și faptul că sunteți o persoană agreabilă. Mi-a plăcut că ne-am putut exprima sentimentele. A fost minunat.

- Elevă clasa a 9-a

Dacă și tu îți dorești o lume mai bună, ne poți susține campaniile contribuind cu donații în contul RO61BACX0000002029589001, titular Asociația Centrul Armonia

Alexandra Militaru

Președinte Asociația Centrul Armonia

"Toți vrem mai mult, de ce nu am face fiecare primul pas? Schimbările mici sunt cele care duc la progrese considerabile. Hai să construim o lume mai bună. Împreună."

Desfășurare: februarie 2020 - Prezent

„Nu Ești Singur”  

Campanie de conștientizare și prevenire a depresiei. Această Campanie își dorește să vină în ajutorul liceenilor bucureșteni, aflați într-o perioada provocatoare și plină de schimbări neurobiopsihice, favorizante depresiei.  Scopurile Campaniei sunt:  dezvoltarea capacității de recunoaștere și înțelegere a depresiei și însușirea celor mai eficiente strategii de prevenire a depresiei. Ne dorim ca elevii din liceele ce vor lua parte la campaniile noastre, să devină promotori în familie și în cercul lor social.

Atelierele online „Fii ARC”

Afterschool Altfel online pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Ce înseamnă ARC? Atenția – Relaxarea –Concentrarea sunt abilități necesare pentru a învăța mai ușor, pentru a-ți stabili și atinge obiectivele, dar și pentru a trece mai ușor peste momente neplăcute din viață. În cadrul unor sesiuni online de 1 oră, timp de 3 zile pe săptămănă îi vom ajuta pe copii prin activități stimulative și discuții interesante să-și dezvolte aceste abilități. Principalele teme abordate sunt: strategii de învățare eficientă și mindmapping, organizarea timpului, dezvoltarea ambelor emisfere cerebrale, brainfitness,  gestionarea momentelor de furi și stres, dezvoltarea gândirii flexibile și mindsetului de succes.

Desfășurare: februarie 2020 - Prezent

Desfășurare: 2017 - Prezent

Desfășurare: 2017 - Prezent

„You Are More Than Enough”

Campanie pentru combaterea anxietății de performanță a elevilor. Anxietatea de performață este o barieră foarte răspândită printre adolescenți, stând în calea performanței dorite deși au cunoștințele practice sau intelectuale foarte bune și motivația necesară pentru a face față situației, nu-și vor atinge obiectivele. Scopurile Campaniei sunt de a-i învăța tehnici prin care să obțină eficiență maximă la examene și prin care să poată prelua controlul emoțiilor negative care îi copleșesc.

Centrul Armonia

Centrul Armonia

Dezvoltare personală,

consiliere & psihoterapie

“Schimbăm Atitudini, Dezvoltăm Aptitudini”

Campanie pentru îmbunătățirea stării de bine a elevilor și optimizarea metodelor educaționale prin metode non-formale. Această inițiativă a fost împărțită pe două planuri deoarece am considerat că școala este cel mai important context pentru dezvoltarea copilului, astfel pe primul plan aflându-se elevii și dezvoltarea lor sănătoasă, iar pe cel de-al doilea plan aflându-se părinții și profesorii care trebuie să contribuie la stimularea dorinței de a cunoaște și a acumula informații noi, pentru a le trezi diverse pasiuni și pentru a-și descoperi sensul vieții lor în societate.

Susține-ne

Programele Asociației Centrul Armonia

Campaniile noastre pentru un plus în societate. Pentru că schimbarea începe de la fiecare dintre noi și orice mic aport înseamnă foarte mult pentru adulții de maine. 

&

&

Tu când vrei să faci primul pas către tine?

Contactează-ne acum!

Copyright 2022 - Societate Civilă de Psihologie "Militaru & Co." & Asociația Centrul Armonia

Toate drepturile rezervate.